Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

Wie ben ik - Even voorstellen

Mijn naam is Anne-Marieke. Vanaf jonge leeftijd was ik al gek op dieren: honden, katten, paarden, konijnen, parkieten; verzin het maar, ik vond het allemaal even leuk. Thuis ben ik ook opgegroeid met dieren, waaronder een aantal bijzondere katten en honden. En daarmee is de 'liefde' voor zowel katten als honden begonnen, die in de loop der jaren alleen maar sterker is geworden. Vanaf het moment dat ik op mijzelf ging wonen heb ik altijd meerdere katten in huis gehad: kittens, zwervers die zijn komen aanlopen en herplaatsers, probleemloze katten en ook katten met een rugzakje. Omdat ik zoveel uren werk heb ik op dit moment helaas geen eigen hond. Gelukkig heb ik wel veel met honden te maken in mijn werk, heb ik veel vrienden met honden en zo nu en dan een oppashond in huis. Op dit moment bestaat mijn ‘roedel’ uit  Diva (een baldadige siamees), Tiggy (een ex-zwerver die is komen aanlopen) en de jongste telg Jazz (een puber siamese dame met heel veel energie en dubbel zo veel kattenkwaad).

Het roer om

Gedrag van zowel mensen als dieren intrigeert me. En na vele jaren te hebben gewerkt in de financiële wereld besloot ik in 2014 mijn hart te volgen en het roer om te gooien. Na het afronden van een coaching opleiding voor mensen ben ik mij verder gaan specialiseren in het gedrag van katten (omdat het zulke mysterieuze en vaak onbegrepen dieren zijn) en honden (om hun taal beter te leren begrijpen en omdat de samenwerking met een hond zo bijzonder kan zijn). 

Daarnaast heb ik (na het afronden van de opleiding kynologisch instructeur) vanaf begin 2015 tot en met 2019 als instructeur gewerkt bij de Pupclub (voorheen Martin Gaus Hondenschool Spaarnwoude) in Zwanenburg. Ik heb hier enorm veel van geleerd en ik heb dit werk met veel plezier gedaan. Het is mooi om te zien hoe eigenaren en honden zich samen ontwikkelen. 

Ik vind het geweldig om mensen te kunnen helpen hun kat of hond (of in ieder geval het gedrag van de kat of hond) beter te leren begrijpen. Het blijft een uitdaging om voor elk probleem te zoeken naar een passende oplossing. Iedere situatie vraagt weer creativiteit en een andere aanpak. Ik ben er dan ook wel achter dat je nooit bent uitgeleerd. Om mijn kennis en ervaring naar een hoger niveau te tillen en om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen volg ik regelmatig bijscholingen. Ik heb mij aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren omdat het delen van ervaringen en het samenwerken met andere diergedragstherapeuten een enorme meerwaarde is en het mij helpt om nog beter te worden in mijn vak.

 

Opleidingen

 • 2015-2020: Kynologisch gedragstherapeut, Martin Gaus Academie
 • 2015-2018: Kattengedragstherapeut, Tinley Academie
 • 2014-2015: Kynologisch Instructeur I, II en III, Martin Gaus Academie
 • 2013-2014: Basisopleiding Professioneel Coachen (foundation level), Coaching Academy International

Nascholing en Seminars

 • 18 augustus 2019: Workshop Creatief lesgeven (honden) - Jimmy van Duijn
 • 12 mei 2019: Workshop TTouch (honden) - Tina Constance en Karen Hartog
 • 15 maart 2019: Onzindelijkheid, een lastig gedragsprobleem (katten) - Trudy van der Goes en Mona de Keizer
 • 27 november 2018: Bijscholing/workshop Pubers & Hormonen (honden) – Sam Turner
 • 22-09-2018 Seminar Vicky Halls (een zeer bekende kattengedragstherapeut in de U.K. en schrijver van meerdere boeken over katten en hun gedrag).
 • 14 mei 2017: Nascholing (honden) ‘dierenartstraining voor instructeurs’ – drs. Eline Teygeler
 • 9 maart 2017: Nascholing Feline Gedragstherapeut ‘Wetenschappelijk onderzoek’ – Liesbeth Puts / Katten Academie
 • 4&5 februari 2017: Seminar ‘EMRA/ESTA’ – Prof. Peter Neville & Dr. Robert Falconer-Taylor. EMRA/ESTA gaat over het begrijpen (en herkennen) van de onderliggende emotie: hoe voelt een individuele hond of kat zich op het moment dat probleemgedrag zich voordoet en welke rol spelen deze emoties bij de behandeling van dat gedrag.
 • 2016: Seminar ‘Dog Behaviour and Training’ – Prof. Peter Neville & Dr. Robert Falconer-Taylor
 • 12 april 2015: Themadag lichaamstaal (honden) – Martin Gaus Academie
 • 15 januari 2015: Workshop creatief lesgeven (honden) – Judith Lissenberg